Maja Gal Štromar je vsestranska umetnica: igralka, pesnica in pisateljica, prevajalka, gledališki pedagog. Sicer diplomirana romanistka, je diplomantka Mednarodne šole za gledališče Jacquesa Lecoqa v Parizu. V gledališču je tako doma kot v tujini odigrala več kot 41 vlog, posnela več kot 30 filmov. Izdala je 12 avtorskih knjig, od tega štiri pesniške zbirke ‘Goga 66000’, ‘Na predpomlad mi reci ti’, ‘Že češnječas’, ‘Boginja z zamudo-Dea in ritardo’ (pesniška zbirka s CD), pet romanov ‘Amigdalino srce’, ‘Lju.beznica ali Svetloba po dekretu’, ‘Misli name, ko ti je lepo’, ‘Potaknjenci’, ‘7kg do sreče’. Monodramo ‘Alma Ajka’, ki je slovensko-arabska izdaja Aleksandrijske Knjižnice ter gledališki vademecuum s pravljico ‘Črkolandija’. Pred kratkim je izšla tudi ‘Dobrodelna pravljica Anina Zvezdica’ na izid pa čaka roman ‘Ženska drugje’. Piše gledališka besedila za otroške predstave, radijske igre za odrasle in mladinske igrane igre v več delih. Leta 1991 je prejela Severjevo nagrado za igralske dosežke.

Poezija:

• 1988 Goga 66000, ZKO
  • 1998 Že češnječas, Capris
  • 1990 Na predpomlad mi reci ti, ZKO
  • 2011 Boginja z zamudo/Dea in ritardo, ZTT

Proza:

• 1998 Že češnječas, Capris
  • 2003 Amigdalino srce, Litera
  • 2006 Lju.beznica ali Svetloba po dekretu, Buča d.o.o.
  • 2011 Misli name, ko ti je lepo, Mladinska knjiga
  • 2014 Potaknjenci, Goga
  • 2015 7 kg do sreče, Delo
  • 2015 Dobrodelna pravljica za otroke Anina Zvezdica