Luj Šprohar

Luj Šprohar se je rodil 14. avgusta 1952 v Ljubljani. Osnovno šolo je začel obiskovati v Bežigradu, končal pa v zavodu za slepo in slabovidno mladino. Zaključil je višjo šolo za socialno delo in diplomiral na FDV. Magisterij in doktorat je opravil na FF v Ljubljani.

Bibliografija:

  • 1985 Poti življenju za zaveso, Prešernova družba
  • 1986 Tudi jaz vidim, Prešernova družba
  • 1988 Skok čez šlot, Feniks
  • 1995 Prazna ulica, samozaložba
  • 2005 Konj v kavi, samozaložba
  • 2008 Iluzije so utrujene, samozaložba
  • 2012 Prehlad v duši, samozaložba
  • 2017 Spomini starega sitnega slepca, samozaložba
  • 2013 Bančniki (zvočni CD), Racman