Foto: osebni arhiv

Maša Ogrizek

Maša Ogrizek (1973), po izobrazbi univerzitetna diplomirana sociologinja kulture in filozofinja, je od leta 2008 samozaposlena v kulturi kot kritičarka in književnica. Svoje knjižne recenzije, intervjuje in članke s področja sociologije vsakdanjega življenja je doslej objavljala v Delovih Književnih listih, Bukli, Dnevnikovem Objektivu, Pogledih in Obrazih; knjižne recenzije piše tudi za radio Slovenija. Živi in dela v Ljubljani.

Bibliografija:

Leposlovje za otroke in mladino:

  • 2018 Koko Dajsa v mestu, MIŠ založba
  • 2017 Gospa s klobukom, Mladinska knjiga
    (uvrščena med pet nominirank za Levstikovo nagrado 2017)
  • 2017 Krasna zgodba, MIŠ založba
  • 2016 Ko-Ko-Krišna, Založništvo tržaškega tiska
  • 2014 Slon na drevesu, Založništvo tržaškega tiska
    (uvrščen med pet nominirank za Nagrado Kristine Brenkove 2014 za izvirno slovensko slikanico)
  • 2013 Sinjerdeča, Založništvo tržaškega tiska