Lili Potpara

potpara-lili

Avtor fotografije: Aleksander Lilik

Lili Potpara

Lili Potpara je rojena leta 1965 v Mariboru. Po končani gimnaziji in srednji glasbeni šoli v Mariboru je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani študirala francoski jezik s književnostjo in angleški jezik, prevajalska smer, ter diplomirala leta 1992. Dodatno se je izobraževala na delavnici angleške književnosti International Summer School 1988 v Cambridgeu v Veliki Britaniji in leta 1992 z odliko opravila izpit Univerze v Cambridgeu Proficiency in English.

Preživlja se kot samostojna prevajalka, prevaja strokovna in literarna besedila iz angleščine v slovenščino in obratno, poleg tega pa piše kratko prozo, ki jo je začela objavljati v literarnih revijah Literatura, Dialogi in Sodobnost. Leta 2002 je pri LUD Literatura izšla njena prva zbirka kratkih zgodb Zgodbe na dušek in istega leta prejela nagrado za najboljši literarni prvenec. Knjiga je bila ponatisnjena leta 2004. Leta 2006 je pri LUD Literatura izšla druga zbirka kratkih zgodb z naslovomProsim, preberi.
Lili Potpara je mati dveh otrok ter živi in dela v Ljubljani.

Kratke zgodbe:

2002, 2004 Zgodbe na dušek, LUD Literatura