13438837_656980457789390_6143621794760444476_n

Na Pisateljskem odru se bodo tudi letos zvrstili avtorji različnih žanrov in iz različnih okolij. Sodelovali bodo Silvana Paletti in Renato Quaglia iz Rezije, Gabriela Babnik z novim prevodom v francoski jezik, Robert Simonišek, Vinko Möderndorfer, Primož Repar in Zoran Pevec se bodo pogovarjali o kriminalu, revščini in literaturi, na odru pa ne bo manjkala tudi poezija in z njo povezana glasba Ferija Lainščka in Ksenje Jus. S svojimi novimi deli se nam bodo predstavili Lucija Stepančič, Suzana Tratnik in Jani Virk.

Na odru bomo gostili ženski odbor Mira Slovenske sekcije PEN, vsakoletno prireditev Slovenske sekcije IBBY, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS in revije Otrok in knjiga in se sprehodili po Slovenski pisateljski poti.

Novost letošnjega Pisateljskega odra bodo dogodki v organizaciji humanističnih založb, združenih v akademsko četrt, ki se nahaja neposredno ob Pisateljskem odru.

Programu na Pisateljskemu odru bo možno slediti tudi preko radijskih frekvenc ob prenašanju programa, ki ga pripravlja Studio ARS.

Na odru bo nastopilo tudi nekaj tujih gostov: Dimitré Dinev in Folke Tegetthoff iz Avstrije, Marko Dejanović in Aida Bagić iz Hrvaške (Hrvatsko društvo pisaca), udeleženci mednarodne prevajalske pesniške delavnice v okviru Centra za slovensko književnost ter mlada francoska pesnica Linda Maria Baros. V okviru projekta Literary Europe Live, katerega partner je Društvo slovenskih pisateljev, bomo gostili katalonskega avtorja Alberta Fonsa in škotsko avtorico mehiških korenin Juano Adcock.

Program na Pisateljskem odru po dnevih:
sreda, 23. 11. 2016;
četrtek, 24. 11. 2016;
petek, 25. 11. 2016;
sobota, 26. 11. 2016;
nedelja, 27. 11. 2016.

Knjižni sejem tudi letos odhaja v goste in sicer v Materinski dom Mozirje, Projekt Človek – Škofja Loka, Vzgojni zavod Planina, Zavod za prestajanje kazni zapora Dob, Center Janeza Levca Ljubljana (podroben program), sejem pa bo potekal še v gostujočem mestu, letos v Brežicah (podroben program).

Celoten program 32. Slovenskega knjižnega sejma si lahko ogledate tukaj.

jak eu laf-leul-logo literae-slovenicae avstrijski-kulturni-forum ras_ars_logo_z_ras_rgb spp