Pavel Lužan, Nika Maj, Svetlana Makarovič, Andrej Makuc, Vitan Mal, Ivan Malavašič, Mimi Malenšek, Marjan Marinšek, Vanesa Matajc, Nada Matičič, Neža Maurer, Eva Maurer Škofič, Andrej Medved, Dušan Merc, Franc Merkač, Ace Mermolja, Bojan Meserko, Janko Messner, Ivanka Mestnik, Miloš Mikeln, Jolka Milič, Ivan Minatti, Rudi Mlinar, Tine Mlinarič, Kristijan Močilnik, Vinko Möderndorfer, Vida Mokrin Pauer, Dušan Moravec, Andrej Morovič, Marjana Moškrič, Brane Mozetič, Kristijan Muck, Aleš Mustar, Bogdan Novak, Maja Novak, Novica Novakovič, Zlatka Obed - Obid Lokatos, Pavel Oblak, Blaž Ogorevc, Iztok Osojnik, Josip Osti, Damjan Ovsec, Boris Pahor, Jurij Paljk, Boris Pangerc, Tone Partljič, Saša Pavček, Tone Pavček, Vid Pečjak, Vanja Pegan, Vera Pejovič, Tomaž Pengov, Ana Pepelnik, Tone Perčič, Tone Peršak, Aleksander Peršolja, Žarko Petan, Milan Petek Levokov, Eva Petrič, Metod Pevec, Zoran Pevec, France Pibernik, Matjaž Pikalo, Boris Pintar, Klemen Pisk, Gregor Podlogar, Barbara Pogačnik, Andraž Polič, Sonja Porle, Marcello Potocco, Dragica Potočnjak, Jure Potokar, Lili Potpara, Janez Povše, Vasja Predan, Andrej Predin, Aleksij Pregarc, Sebastijan Pregelj, Slavko Pregl, Tatjana Pregl Kobe, Cveto Preželj, Bert Pribac, Marjan Pungartnik, Jana Putrle Srdić, Pavle Rak, Maja Razboršek, Mateja Reba, Alojz Rebula, Vladimira Rejc, Miha Remec, Štefan Remic, Primož Repar, Peter Rezman, Ana Ristović Čar, Tone Rode, Milivoj Roš, Janez Rotar, Drago Rotar Braco, Tea Rovšek-Witzemann, Andrej Rozman - Roza, Franček Rudolf, Dimitrij Rupel, Ernest Ružič, Jože Sevljak, Miša Shaker, Robert Simonišek, Barbara Simoniti, Veronika Simoniti, Ifigenija Simonovič, Sandi Sitar, Ivan Sivec, Miroslav Slana - Miros, Breda Smolnikar, Jože Snoj, Vid Snoj, Marko Sosič, Ivko Spetič, Marija Stanonik, Tončka Stanonik, Lucija Stepančič, Peter Stopar, Janez Strehovec, Vanja Strle, Marjan Strojan, Ivo Stropnik, Lucija Stupica, Primož Suhodolčan, Ivo Svetina, Magdalena Svetina Terčon, David Šalamun, Tomaž Šalamun, Dušan Šarotar, Jože Šifrer, Damijan Šinigoj, Igor Škamperle, Polona Škrinjar, Tone Škrjanec, Branko Šömen, Venčeslav Šprager, Luj Šprohar, Bina Štampe Žmavc, Anja Štefan, Vladimir P. Štefanec, Aleš Šteger, Artur Štern, Tea Štoka, Jože Štucin, Milica Ljudmila Šturm, Rapa Šuklje, Veno Taufer, Robert Titan Felix, Frane Tomšič, Marjan Tomšič, Tomaž Toporišič, Suzana Tratnik, Borut Trekman, Smiljan Trobiš, Evelina Umek, Marko Uršič, Orlando Uršič, Saša Vegri, Sergej Verč, Janja Vidmar, Maja Vidmar, Tanja Viher, Jernej Vilfan, Milan Vincetič, Jani Virk, Tomo Virk, Boris Višnovec, Zlata Volarič, Ivan Volarič Feo, Erika Vouk, Urban Vovk, Tomislav Vrečar, Tina Vrščaj, Saša Vuga, France Vurnik, Franc Zadravec, Lenart Zajc, Zlatko Zajc, Ciril Zlobec, Jaša Zlobec, Tavčar Zora, Jan Zorec, Irena Zorko Novak, Ivo Zorman, Aleksander Zorn, Dim Zupan, Janez Zupan, Uroš Zupan, Mirko Zupančič, Vlado Žabot, Zdenka Žebre, Aldo Žerjal, Irena Žerjal, Janez Žmavc,
Vinko Möderndorfer

Rojen je 22. septembra 1958 v Celju, kjer je končal Gimnazijo pedagoške smeri. Študij je nadaljeval na Akademiji za gledališče, radio, film in TV, kjer je absolviral iz gledališke in radijske režije.

Takoj po končani Akademiji je pričel z delom v slovenskih gledališčih. Hkrati pa je prevzel umetniško vodenje gledališča Glej.

Delo je kot gledališki režiser nadaljeval v slovenskih gledališčih, kjer je do danes zrežiral devetdeset predstav. V svojem režijskem iskanju se je spoprijel z vsemi gledališkimi zvrstmi, stili in žanri. V določenem obdobju ga je zelo privlačevala novejša anglo-ameriška dramska produkcija, čeprav se je večino časa posvetil t.i. klasičnim dramskim avtorjem (Čehov, Molière, Feydeau, Cankar, Brecht, Beckett) in slovenskim praizvedbam.

Vzporedno z gledališkimi režijami dela tudi kot radijski, televizijski in filmski režiser. V televizijskem mediju režira predvsem tv igre in dokumentarne tv filme po svojih scenarijih. Leta 2003 je po svojem romanu posnel svoj prvi celovečerni film Predmestje, ki je na mednarodnih festivalih prejel številne nagrade.Za radio je od leta 1989 napisal prek osemdeset radijskih iger. Mnoge radijske igre so bile igrane tudi v tujini (Nemčija, Italija, Češka, Slovaška, Hrvaška), z njimi je sodelovalna vseh najpomembnejših evropskih radijskih festivalih.

V času od leta 1981 do leta 2006 je v knjižni obliki objavil trideset del s področja proze, poezije, dramatike in esejistike. Vzporedno pa je svoja literarna in strokovna dela objavljal doma in v vseh slovenskih revijah. V svojih strokovnih razmišljanjih se loteva predvsem področja gfledališke režije, dramaturgije in igre.

Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim nagrado Prešernovega sklada, Župančičevo nagrado, Boršnikovo nagrado za režijo in mnoge druge.

Poezija za otroke:
  • 1993 Kako se dan lepo začne, Državna založba