Alojz Rebula, Vladimira Rejc, Miha Remec, Štefan Remic, Primož Repar, Peter Rezman, Ana Ristović Čar, Tone Rode, Milivoj Roš, Janez Rotar, Drago Rotar Braco, Tea Rovšek-Witzemann, Andrej Rozman - Roza, Franček Rudolf, Dimitrij Rupel, Ernest Ružič, Jože Sevljak, Miša Shaker, Robert Simonišek, Barbara Simoniti, Veronika Simoniti, Ifigenija Simonovič, Sandi Sitar, Ivan Sivec, Miroslav Slana - Miros, Breda Smolnikar, Jože Snoj, Vid Snoj, Marko Sosič, Ivko Spetič, Marija Stanonik, Tončka Stanonik, Lucija Stepančič, Peter Stopar, Janez Strehovec, Vanja Strle, Marjan Strojan, Ivo Stropnik, Lucija Stupica, Primož Suhodolčan, Ivo Svetina, Magdalena Svetina Terčon, David Šalamun, Tomaž Šalamun, Dušan Šarotar, Jože Šifrer, Damijan Šinigoj, Igor Škamperle, Polona Škrinjar, Tone Škrjanec, Branko Šömen, Venčeslav Šprager, Luj Šprohar, Bina Štampe Žmavc, Anja Štefan, Vladimir P. Štefanec, Aleš Šteger, Artur Štern, Tea Štoka, Jože Štucin, Milica Ljudmila Šturm, Rapa Šuklje, Veno Taufer, Robert Titan Felix, Frane Tomšič, Marjan Tomšič, Tomaž Toporišič, Suzana Tratnik, Borut Trekman, Smiljan Trobiš, Evelina Umek, Marko Uršič, Orlando Uršič, Saša Vegri, Sergej Verč, Janja Vidmar, Maja Vidmar, Tanja Viher, Jernej Vilfan, Milan Vincetič, Jani Virk, Tomo Virk, Boris Višnovec, Zlata Volarič, Ivan Volarič Feo, Erika Vouk, Urban Vovk, Tomislav Vrečar, Tina Vrščaj, Saša Vuga, France Vurnik, Franc Zadravec, Lenart Zajc, Zlatko Zajc, Ciril Zlobec, Jaša Zlobec, Tavčar Zora, Jan Zorec, Irena Zorko Novak, Ivo Zorman, Aleksander Zorn, Dim Zupan, Janez Zupan, Uroš Zupan, Mirko Zupančič, Vlado Žabot, Zdenka Žebre, Aldo Žerjal, Irena Žerjal, Janez Žmavc,
Breda Smolnikar

Rojena 19.1.1941 v Herceg-Novi.

V Ljubljani je obiskovala nižjo gimnazijo ter srednjo tehniško tekstilno šolo v Kranju. Nato je doštudirala tekstilno tehnologijo na univerzi v Ljubljani. strokovno je delovala v več krajih.

Sprva je pisala kratke zgodbe, v katerih je obravnavala predvsem življenje mladostnikov. Drugi sklop njenega dosedanjega dela sestavljajo pripovedi o Stobu.

Pripovedna proza:

• 1998 Ko se tam gori olistajo breze